CSIRKEMELL BAZSALIKOMOS-FENYŐMAGOS PESTÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, reszelő, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, turmixgép, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, turmixolás, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A pestóhoz a bazsalikomot, az olívaolajat, a fenyőmagot és a fokhagymát egy nagy csipet sóval turmixgépbe tesszük, és simára keverjük. A kész keveréket tálba kapargatjuk, és hozzákeverjük a reszelt sajtokat.
2. A növényi olajat serpenyőben közepes lángon felmelegítjük. A csirkemelleket, egyszer megfordítva, 8-10 percig sütjük, amíg a leve már nem rózsaszínes. Kis kockákra vágjuk.
3. Vastag aljú fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, újraforraljuk, és 8-10 perc alatt kifőzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Jól lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük. Hozzáadjuk a csirkehúst meg a pestót, és borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük.
4. Bazsalikomhajtással díszítjük, és melegen tálaljuk.