LEKVÁROS LEPÉNY Téma: Egyéb kategória

Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: habverés, kikeverés, reszelés, sütés

Adag: 1 tepsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vaj
3 evőkanál lekvár
35 dkg liszt
5 dkg mandula
1 mokkáskanál vaj
1 tasak sütőpor
25 dkg porcukor
3 db szétválasztva tojás
1 dl tejföl
1 db reszelt, héja citrom

Elkészítés:

1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgákkal, hozzákeverjük kanalanként a tejfölt, majd ugyanígy a lekvárt, a citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet és végül a tojások fehérjéből vert kemény habot.

2. Kisebb méretű, olvasztott vajjal kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejét meghintjük a vágott mandulával, közepesen előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Kiborítjuk, hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti darabokra vágjuk. Sokáig eláll.