VAJAS PISKÓTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőpapír, szita, tortaforma
Eljárások: kerek sütőforma bélelése papírral, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés, szitálás
Adag: 1 szelet (26 centiméteres)
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban, robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliakivonattal.
3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.
4. A krémbe apránként, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát a formába simítjuk és 45-55 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a rácsra borítjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tésztát teljesen kihűtjük.