HOMOKTORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, konyhai mérleg, konyhai robotgép, spatula, sütő, sütőpapír, szita, tortaforma
Eljárások: habverés, kerek sütőforma bélelése papírral, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés, szitálás, tojás szétválasztása
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a sót. Robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk.
3. Egyenként a krémbe keverjük a tojások sárgáját, majd apránként, alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat.
4. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A tojáshabot hablapát segítségével óvatosan a tésztába vegyítjük.
5. A tésztát sütőpapírral kibélelt formába simítjuk és előmelegített sütőbe toljuk. Mintegy 40-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
6. A süteményt 20 percig a formában hagyjuk hűlni. majd rácsra borítjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.