HOMOKTORTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 100 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, konyhai mérleg, konyhai robotgép, spatula, sütő, sütőpapír, szita, tortaforma
Eljárások: habverés, kerek sütőforma bélelése papírral, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés, szitálás, tojás szétválasztása

Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg vaj
25 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
3 db tojás
13 dkg kukoricakeményítő
13 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a sót. Robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk.

3. Egyenként a krémbe keverjük a tojások sárgáját, majd apránként, alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat.

4. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A tojáshabot hablapát segítségével óvatosan a tésztába vegyítjük.

5. A tésztát sütőpapírral kibélelt formába simítjuk és előmelegített sütőbe toljuk. Mintegy 40-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

6. A süteményt 20 percig a formában hagyjuk hűlni. majd rácsra borítjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.