CSIRKE-TORTILLA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, húsdaráló, kés, keverőtál, nyújtófa, reszelő, serpenyő, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, elősütés, gyúrás, hámozás, kikeverés, kimagozás, nyújtás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 2 tepsi (4-6 főre)
Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Két tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk.
2. A tortillához a kétféle lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
3. A tésztát enyhén meglisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, majd nyolcfelé osztjuk, és egyenként 10 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A tepsikre fektetve a sütőben 15 percig sütjük.
4. A tetejére valóhoz az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húst hozzáadva erős lángon, kevergetve, 4 percig pirítjuk, hogy a levét elpárologja. Közben az összetapadt hússzemeket villával szétbontjuk. A chilimártást, a hagymát és a paprikát beleforgatjuk, és még 3 percig erős lángon sütjük.
5. A tésztalapokat paradicsompürével megkenjük, a csirkevagdalékot ráhalmozzuk, a sajttal megszórjuk, és még 10 percre a sütőbe visszatoljuk, hogy a sajt ráolvadjon.