CSIRKE-TORTILLA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 55 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, húsdaráló, kés, keverőtál, nyújtófa, reszelő, serpenyő, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, elősütés, gyúrás, hámozás, kikeverés, kimagozás, nyújtás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 2 tepsi (4-6 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tetejére:
13 dkg apróra vágott debreceni kolbász
13 dkg darált csirkehús
1 evőkanál olaj
2 kiskanál chiliszósz
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
1 db kimagozott, összevágott zöldpaprika
1 doboz paradicsompüré
20 dkg reszelt edami sajt
A tortillához:
2 és fél dl finomszemcséjű kukoricaliszt
1 és ¼ dl víz
6 dkg vaj
2 és fél dl búzaliszt

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Két tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk.

2. A tortillához a kétféle lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

3. A tésztát enyhén meglisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, majd nyolcfelé osztjuk, és egyenként 10 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A tepsikre fektetve a sütőben 15 percig sütjük.

4. A tetejére valóhoz az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húst hozzáadva erős lángon, kevergetve, 4 percig pirítjuk, hogy a levét elpárologja. Közben az összetapadt hússzemeket villával szétbontjuk. A chilimártást, a hagymát és a paprikát beleforgatjuk, és még 3 percig erős lángon sütjük.

5. A tésztalapokat paradicsompürével megkenjük, a csirkevagdalékot ráhalmozzuk, a sajttal megszórjuk, és még 10 percre a sütőbe visszatoljuk, hogy a sajt ráolvadjon.