BORSOS RÁK ÉDESKÖMÉNNYEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, rák előkészítése, zúzás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 teáskanál frissen őrölt fekete bors
150 dkg nyers garnélarák
1 db édesköménygumó
3 dkg vaj
1 teáskanál só
1 db csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 fej darabolt hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál brandy
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
1. A rákot megtisztítjuk, kierezzük, a farokrészt érintetlenül hagyjuk (1. kép).
2. Felforrósítjuk az olajat és a vajat, beletesszük a nyolcadokra vágott hagymát, édesköményt és a paprikacsíkokat (2. kép). Félpuhára főzzük.
3. Hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a rákot (3. kép). Addig főzzük, amíg a rák rózsaszínű lesz.
4. Meglocsoljuk a brandyvel, belekeverjük a sűrített paradicsomot (4. kép), 1 percig pároljuk.