KECSKESAJTOS RIZSES-CUKKINIS ROPOGÓS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, műanyagfólia, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, forralás, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db reszelt cukkini
4 és fél dkg reszelt fontina sajt
9 dkg lágy kecskesajt
20 dkg hosszúszemű fehér rizs
5 dl víz
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fehér liszt
3 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 nagy hagyma
2 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint paradicsomos salsamártás

Elkészítés:

1. A rizst felöntjük egy nagy lábasban a vízzel, felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük, letakarjuk a lábast és a rizst 15 percig gyöngyözve főzzük, amíg meg nem puhul. Félrehúzzuk a tűzről, több mint 5 percig letakarva pihentetjük.

2. A főtt rizst, a hagymát, a petrezselymet, a cukkinit, a Fontina sajtot, a kecskesajtot, a tojásokat, a lisztet és a fűszereket összekeverjük. 20 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A keverékből evőkanálnyi mennyiséget az olajba teszünk, és oldalanként 2-3 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. A felesleges olajat papírtörlőn lecsöpögtetjük. Salsával, forrón tálaljuk.

PARADICSOMSALSA

3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 db kimagozott, kockára vágott zöld chilipaprika
4 db kockára vágott paradicsom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
0.5 db leve citrom
1 fej kockára vágott hagyma

A paradicsomot, a hagymát, a csilit, a petrezselymet, a citromlevet és az olajat összekeverjük egy kis tálban. Félrerakjuk 1 órára.