PARAJKROKETT MENTÁS JOGHURTMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, műanyagfólia, papírtörlő, reszelő, serpenyő, sütőpapír, szűrő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, formázás, hámozás, hűtés, kikeverés, panírozás zsemlemorzsával, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre (18 darab)
Elkészítés:
1. A rizst egy nagy lábos forró vízben épp csak hogy puhára főzzük; lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd ismét lecsepegtetjük. Egy nagy tálban összekeverjük a rizst, a kétféle sajtot, 2 felvert tojást, a fokhagymát, a citromhéjat, az újhagymát, a parajt és a kaprot. Vizes kézzel 18 krokettet formázunk belőle. Tálcára tesszük, és fél órára a hűtőbe helyezzük.
2. Zsírpapírra szórjuk a zsemlemorzsát. A kroketteket a maradék felvert tojásba mártjuk, megforgatjuk a zsemlemorzsában, a felesleget lerázzuk. Újabb fél órára a hűtőbe tesszük.
3. Egy mély, vastag aljú serpenyőben bő olajat hevítünk. A kroketteket adagonként csipesszel vagy szűrőkanállal a közepesen forró olajba tesszük, és 2-3 perc alatt ropogós aranysárgára sütjük. Papírtörlőre téve leitatjuk róla az olajat. Hidegen vagy melegen, mentás joghurtmártással tálaljuk.
MENTÁS JOGHURTMÁRTÁS
1. Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a friss mentát meg a citromlét, sóval és borssal ízesítjük.
2. Alaposan elkeverjük. Lefedjük, és a felhasználásig behűtjük.