SZEZÁMOS CSIRKESALÁTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, salátástál, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hűtés, kikeverés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db főtt, lebőrözött csirkecomb
4 db főtt, lebőrözött csirkemell
2 db szárzeller
10 dkg cukorborsó
20 dkg száraz szélesmetélt
Az öntethez:
3 evőkanál szezámkrém
½ evőkanál forrásban lévő víz
1 teáskanál rizsbor
½ evőkanál édes chiliszósz
½ evőkanál kristálycukor
½ evőkanál hoisin-szósz
3 evőkanál sötét szójaszósz

Elkészítés:

1. Az öntetet úgy készítjük, hogy habverővel jól összedolgozzuk a szójaszószt, a szezámkrémet, a hoisinszószt, a cukrot, a chiliszószt és a rizsbort, belekeverjük a forró vizet és addig folytatjuk, amíg a cukor feloldódik. Hagyjuk lehűlni, majd lefedve hűtőbe tesszük.

2. Közben a tésztát 5 perc alatt, vagy a csomagoláson feltüntetettek szerint, forró vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy ne főjön tovább, majd újra lecsepegtetjük, és félretesszük.

3. Kis, éles késsel hosszában vékony csíkokra vágjuk a cukorborsót és a szárzellert. A csirkehúst kézzel tépkedjük kisebb darabokra. Ha nem rögtön kívánjuk tálalni, letakarva, hűtőben tartjuk a húst és a zöldségeket.

4. Felszolgálás előtt a tésztát és a csirkehúst a cukorborsóval és zellerrel nagy tálban jól összekeverjük, és a szezámöntettel meglocsoljuk.

Ha igazán autentikus ételt szeretnénk, akkor kínai hozzávalókat (tésztát, szójaszószt, szezámkrémet és rizsbort) használjunk hozzá.