ÁFONYÁS, PEKÁNDIÓS KOCKA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés
Adag: 1 tepsi (20 darab)
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23×23 cm-es tepsit kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a fahéjat, sót.
3. Egy másik tálban a vajat, cukrot fakanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, a pekándiót és az áfonyát. Alaposan összedolgozzuk.
4. A tésztát az előkészített tepsibe terítjük, és 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórjuk. Kockákra vágjuk.