KAKAÓS-VANÍLIÁS ROPOGÓS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, sütőpapír, szita
Eljárások: formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 2 tepsi (15-20 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál vaníliaaroma
1 evőkanál kakaó
1 csipet só
½ teáskanál sütőpor
12 dkg vaj
6 dkg kristálycukor
8 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt.

2. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A vajat és a cukrot egy másik tálban robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük.

3. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, belekeverjük a száraz adalékokat. Jól elkeverjük.

4. Evőkanállal 5 cm távolságra lepényeket halmozunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre.

5. 15-18 percig sütjük a kekszet. Néhány percig még a sütőben hagyjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. (5 napig eltartható.)