BARNA CSÓK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 3 tepsi (40-45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg lágy vaj
3 evőkanál barnacukor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
3 evőkanál kristálycukor
1 db felvert tojás
½ teáskanál vaníliakivonat
18 dkg fehér liszt
vagy
18 dkg univerzális liszt
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, szódabikarbónát, sót. Egy másik tálban a vajat, cukrot, barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük.
3. Hozzáadjuk a tojást, vaníliakivonatot, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot. Összegyúrjuk.
4. A sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 7-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.