ARTICSÓKA-, ZÖLDBORSÓRAGU Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, pirítás, préselés, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tisztított articsóka
37 és fél dkg mélyhűtött zöldborsó
vagy
37 és fél dkg friss zöldborsó
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
1 db leve citrom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Az articsóka szárát levágjuk, a külső leveleit eltávolítjuk. A felső harmadát eltávolítjuk. Félbevágjuk, citromos vízbe dobjuk.
2. Egy serpenyőben az olajon aranyszínűre pirítjuk a hagymát.
3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett articsókát, majd 10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
4. Beleöntjük a zöldborsót. Közepes tűzön 15-20 percig főzzük. Ha szükséges, vizet adunk hozzá. Forrón vagy melegen tálaljuk.