TÉSZTABATYU SAVANYÚKÁPOSZTA-TÖLTELÉKKEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 18 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, pirítás, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A káposztát felforrósított olajon megpirítjuk, majd 20 percig pároljuk.
2. A többi zöldséget kevés olajon együtt megpirítjuk, a káposztához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Az egészet kb. 15 percig pároljuk.
3. A tésztabatyukat megtöltjük.
Legtöbbször bő vajban megbarnított hagymával tálalják.
TÉSZTABATYUK – ALAPRECEPT
1. A hozzávalókat – a vaj és tejföl kivételével – tésztává összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük.
2. Ezután 1-1,5 mm vastagra kinyújtjuk (a meggyes változathoz kétszer olyan vastagra). Egy vékony falú pohárral kerek formákat szúrunk ki a tésztából. Egy-egy kávéskanál tölteléket teszünk a tésztalapok egyik felére, majd félkörökké összehajtjuk, és a széleit szorosan összenyomkodjuk.
3. A megtöltött tésztabatyukat bő, forrásban lévő, enyhén megsózott vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Amikor feljönnek a felszínre, egy pohár hideg vizet adunk hozzá, még egyszer rövid idő alatt felforraljuk, majd a tésztát szűrőkanállal kiszedjük.
4. Azonnal megcsepegtetjük olvasztott vajjal, nehogy összeragadjon, és tejföllel tálaljuk.