RUKKOLÁS VESEPECSENYE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, préselés, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg vékonyra szeletelt vesepecsenye
2 csomó rukkola
½ db leve citrom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A rukkolát alaposan megmossuk, megszárítjuk, összevágjuk. Egy nagy teflonserpenyőt közepes tűzön felhevítünk.

2. A hússzeleteket zsiradék nélkül, oldalanként megsütjük.

3. Ha az összes hús megsült, sózzuk, borsozzuk, előmelegített tálra tesszük, és a rukkolával beborítjuk.

4. Csipetnyi sóval, borssal újra meghintjük. A citrom levével és az olajjal megspricceljük. Azonnal, forrón tálaljuk.