GAZDAG CSOKOLÁDÉS PISKÓTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mozsár, sütő, sütőpapír, tortaforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, kerek sütőforma bélelése papírral, kevert tészta kikeverése, sütés, törés

Adag: 1 tortaforma

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg olvasztott vaj
10 dkg összevagdalt mandula
15 dkg apróra darabolt főzőcsokoládé
2 db simára kevert tojás
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
3 dkg rétesliszt
1 kiskanál sütőpor
3 dkg kakaó

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra bemelegítjük. Egy 20 cm-es kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük.

2. A cukrot, a vaníliás cukrot a liszttel, a sütőporral, a kakaóval és a dióval összekeverjük, a csokoládét is hozzáadjuk. A közepébe mélyedést nyomunk.

3. A vajat a tojásokkal simára keverjük, a száraz anyagok mélyedésébe öntjük, és apránként addig verjük, amíg teljesen át nem nedvesedett.

4. A formába kanalazzuk, és 45-50 perc alatt tűpróbáig sütjük. (Nem baj, ha a tű kissé nedvesnek tűnik, de a tészta ne legyen nyers.) Porcukorral megszórva, cikkekre vágva tálaljuk.

Ennek az ellenállhatatlan süteménynek az a titka, hogy a legjobb minőségű csokoládét, kakaót kell hozzá venni.