DIÓS-FAHÉJAS BLONDIE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőpapír, szita, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kevert tészta kikeverése, sütés, szitálás, szögletes forma bélelése papírral
Adag: 1 tepsi (9 darab)
Elkészítés:
1. A vajat és a cukrot lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékleten addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Még 1 percig kevergetve főzzük, úgy, hogy kissé gyöngyözhet, de ne forrjon. 10 percig hűlni hagyjuk.
2. A tojást és a tojássárgáját a vajhoz keverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a fahéjat, és óvatosan belekeverjük a diót. A tésztát kivajazott, sütőpapírral kibélelt, 18 cm-es, szögletes tepsibe öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt tű tiszta marad.
3. Néhány percig a tepsiben pihentetjük, majd tompa késsel elválasztjuk a süteményt a tepsi falától. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután szeleteljük fel.