ALMÁS, PEKÁNDIÓS TORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőforma, szita, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás, hűtés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, kimagozás, sütés, szitálás
Adag: 1 sütőforma (23 centiméteres)
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű kapcsos sütőformát kivajazunk.
2 A lisztet, a pudingport, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót tálba szitáljuk. A vajat és a porcukrot krémessé keverjük, hozzáadjuk a tojást. A vajas cukorkrémhez keverjük a száraz hozzávalókat és a pekándiót.
3. A tésztát a sütőformába kanalazzuk, az almaszeleteket a tetejére rakjuk, majd 40-50 perc alatt megsütjük.
4. Körülbelül 10 percig a sütőformában hűtjük. A sütőforma oldalát eltávolítjuk, a tortát teljesen kihűtjük. A brandyt és a lekvárt összemelegítjük, a tortára kenjük. Azonnal tálaljuk.