BÁRÁNYSATAY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, csontozókés, fokhagymaprés, grillező, grillrács, hurkapálcika/saslikpálcika, kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, hámozás, kicsontozás, kikeverés, pácolás, párolás, préselés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A húst éles késsel kockákra vágjuk.
2. Tálban összekeverjük a currykrémet a kókusztejjel, a zúzott fokhagymával, a cseresznyepaprikával és az őrölt római köménnyel (1. kép).
3. A húst beleforgatjuk a folyadékba (2. kép) és 30 percig állni hagyjuk.
4. Közben elkészítjük a mogyorómártást. Ehhez wokban, megforrósított olajon, kb. 5 perc alatt üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
5. Hozzáadjuk a darabos földimogyoróvajat, a paradicsompürét, a zöldcitromlevet és a vizet. Állandó keverés mellett összefőzzük.
6. A húst a pácból kivesszük (3. kép), a levet félretesszük.
7. A húskockákat hurkapálcikára húzzuk, megsózzuk és grillsütőben vagy faszénparázs fölött 8-10 percig sütjük.
8. A félretett páclevet is a wokba öntjük, felforraljuk és 5 percig főzzük. A báránynyársat a csípős mogyorómártással kínáljuk.