MENTÁS, BORSÓPÜRÉS BÁRÁNYBORDA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, grillező, kés, keverőtál, mikrohullámú készülék, műanyagfólia, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, kikeverés, pácolás, párolás, passzírozás, áttörés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az olajat, a fehérborecetet és a mentát összekeverjük egy tálban. Alaposan beleforgatjuk a pácba a bordát, hogy a pác jól bevonja. Sózzuk, borsozzuk.
2. Felmelegítjük a grillserpenyőt. Megsütjük a báránybordákat, oldalanként körülbelül 4 perc alatt.
3. Közben a zöldborsót kevés vízzel tálba rakjuk. Folpackkal beborítjuk, és a mikrosütő magas fokozatán, körülbelül 4 perc alatt puhára pároljuk. Leöntjük a vizet, lecsöpögtetjük a borsót, majd nagyjából összetörjük.
4. Hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk. A bárányt zöldborsópürével és párolt bébi sárgarépával, forrón kínáljuk.