MENTÁS, BORSÓPÜRÉS BÁRÁNYBORDA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 18 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, grillező, kés, keverőtál, mikrohullámú készülék, műanyagfólia, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, kikeverés, pácolás, párolás, passzírozás, áttörés, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál finomra vágott menta
37 és fél dkg mirelit zöldborsó
12 szelet bárányborda
2 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
 dl extraszűz olívaolaj
 dl tejföl
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az olajat, a fehérborecetet és a mentát összekeverjük egy tálban. Alaposan beleforgatjuk a pácba a bordát, hogy a pác jól bevonja. Sózzuk, borsozzuk.

2. Felmelegítjük a grillserpenyőt. Megsütjük a báránybordákat, oldalanként körülbelül 4 perc alatt.

3. Közben a zöldborsót kevés vízzel tálba rakjuk. Folpackkal beborítjuk, és a mikrosütő magas fokozatán, körülbelül 4 perc alatt puhára pároljuk. Leöntjük a vizet, lecsöpögtetjük a borsót, majd nagyjából összetörjük.

4. Hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk. A bárányt zöldborsópürével és párolt bébi sárgarépával, forrón kínáljuk.