BÁRÁNYSTEAK ROZMARINGOS-CITROMOS BURGONYÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, edényfogó, grillező, keverőtál, séfkés, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tepsi, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, pácolás, préselés, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (gáztűzhelynél 9-es fokozat). Az édesburgonyát és a burgonyát egy rétegben egy nagy tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk másfél evőkanál olajjal, megszórjuk rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk.
2. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.
3. Közben a maradék olajat, a fokhagymát és 2 evőkanál citromlevet összekeverünk egy kis tálban. A bárányhúst alaposan beleforgatjuk a keverékbe, hogy a pác jól bevonja.
4. A bárányt megsütjük grillserpenyőben, oldalanként körülbelül 4 perc alatt.
5. A sült, rozmaringos burgonyát meglocsoljuk a maradék citromlével. A steaket sült burgonyával és salátával kínáljuk.