ROZMARINGOS BÁRÁNYBORDA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: alufólia, citromnyomó, fokhagymaprés, grillező, grillrács, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, pácolás, préselés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csont mentén éles késsel szétdaraboljuk a bordákat (1. kép).
2. Az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a citromborsot és a sót tálba tesszük, és villával felverjük, hogy jól összekeveredjen.
3. A tálba tesszük a rozmaringágakat, és beletesszük a bárányt. Legalább 60 percig hagyjuk pácolódni, a bárányt egyszer megfordítjuk.
4. Kivesszük a báránybordákat a pácból, és a kiálló csontra alufóliát tekerünk (2. kép), nehogy megégjen.
5. A rácsra tesszük a rozmaringágakat, és a bárányt a tetejükre (3. kép). 10-15 percig grillezzük, közben egyszer fordítjuk meg.
6. Amíg sül a hús, addig elkészítjük a salátát és az öntetet. A paradicsomszeleteket tányérra tesszük, és rászórjuk a ferdén felszeletelt zöldhagymát. Az öntet alapanyagait egy csavaros fedelű üvegbe tesszük, jól összerázzuk, és a salátára öntjük. A grillezett báránybordával és a héjában sült burgonyával tálaljuk.