BÁRÁNYBORDA KÓKUSZKÉREGBEN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: grillező, hűtőszekrény, kés, keverőtál
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, grillezés, hűtés, kikeverés, pácolás
Adag: 8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 szelet sovány bárányborda
6 dkg kókuszreszelék
½ kiskanál őrölt feketebors
2 kiskanál szójaszósz
2 evőkanál citromlé
2 kiskanál őrölt kurkuma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy reszelt hagyma
1 kiskanál só
1 evőkanál pálmacukor
vagy
1 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
1. A zsírt és inakat levágjuk a bordáról. A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, hozzáadunk 1 kiskanálnyi sót, és egy 1/2 kiskanálnyi frissen őrölt fekete borsot. Alaposan összekeverjük, hogy a kókuszt teljesen átitassa.
2. A báránybordákat belenyomkodjuk a kókuszba, hogy teljesen beborítsa. Majd letakarjuk műanyag fóliával, és a hűtőbe tesszük 2 órára.
3. Előmelegítjük a grillsütőt, és 3-5 percig grillezzük a bordákat mindkét oldalon, amíg ropogós és aranyszínű lesz mindegyik.
Előre egy-két nappal elkészíthetjük a bordákat, és a hűtőben tároljuk. Mielőtt sütjük, engedjük föl szobahőmérsékletűre.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.