MÉZES, ZÖLDSÉGES, MANDULÁS KUSZKUSZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, elektromos vízforraló, kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forrázás, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, pihentetés, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paszternákot, a cukkinit, a sárgarépát és a köményt. 10 perc alatt majdnem készre főzzük. A mézet is belekeverjük.
2. Közben a kuszkuszt jénai tálba szórjuk, s leöntjük forró vízzel. Letakarjuk, és addig pihentetjük, amíg a kuszkusz az összes vizet magába nem szívja. Öt perc múltán átmozgatjuk villával, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
3. A vajat és a zöldséges keveréket a kuszkuszba forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk. A pirított mandulát és a spenótot is hozzáadjuk, alaposan összerázzuk, majd forrón tálaljuk.