SERTÉSHÚS SZILVAMÁRTÁSSAL ÉS KÁPOSZTÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, lábas, reszelő, séfkés, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban kissé sós vizet forralunk, beledobjuk a káposztát, és 2-3 percig főzzük, amíg a szárak éppen csak ropogósra puhulnak. Jéghideg vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük.
2. Elkészítjük a mártást. A szilvamártást, a rizsbort, a szójaszószt és a szezámolajat egy nem fémből készült tálban összekeverjük. További felhasználásig félretesszük.
3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanál földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, és keverés közben, közepes lángon sütjük 3 percig, amíg megpuhulnak. Kivesszük a wokból.
4. A fűszeres kukoricalisztben megforgatjuk a húst, hogy mindenütt egyenletesen érje, a felesleget lerázzuk. Erős lángon újból felhevítjük a wokot, beleöntjük a maradék földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Adagokban beletesszük a húst, és mindegyik adagot 3 percig pirítjuk, amíg mindkét oldalán aranyszínű lesz, majd kivesszük.
5. Kiöntjük a wokból az olajat, és visszatesszük bele a húst és a levét. Ráöntjük a szószt. Erős lángon pároljuk 2-3 percig, majd hozzáadjuk a káposztát és a hagymás keveréket. Még 2 percig főzzük, közben kevergetjük. Rizzsel körítve, azonnal tálaljuk.