SZILVÁS KARAJ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: csontozókés, fokhagymaprés, hűtőszekrény, kenőecset, kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, kicsontozás, kikeverés, kimagozás, pácolás, pirítás, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A sertéskarajt csíkokra vágjuk.
2. Tálban összekeverjük a szójaszószt a kínai rizsborral, a kukoricaliszttel, a cukorral és az őrölt fahéjjal.
3. A húst lapos tálba tesszük. Megkenjük a páccal (1. kép). Levakarva legalább 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
4. A pácból kivesszük, a marinádot megtartjuk.
5. Wokban megforrósítjuk az olajat. A húst beletesszük és 3-4 percig kevergetve pirítjuk.
6. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkarikázott zöldhagymát, majd néhány másodperc múlva a szilvamártást, a hoisin- és a chilimártást is (2. kép). Felöntjük a vízzel és lefedve 8-10 percig főzzük.
7. Belekeverjük a félretett pácot (3. kép) és további 5 percig főzzük. Cikkekre vágott szilvával vagy ringlóval és felkarikázott zöldhagymával díszítve tálaljuk.