SZILVÁS-ZÖLDSÉGES SERTÉSCSÍKOK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: csontozókés, kés, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hártyázás, julienre vágás, keverve sütés, kicsontozás, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb szál Julienre vágott fehérrépa
50 dkg kicsontozott rövid karaj
1 dl szilvalekvár
20 dkg zsenge zöldborsóhüvely
2 kisebb szál ferdén vékonyra szeletelt sárgarépa
1 evőkanál olaj
2 kisebb fej cikkekre vágott vöröshagyma
2 kiskanál gyömbérpor
2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A húst lezsírozzuk, lehártyázzuk, és kisujjnyi csíkokra vágjuk. Wokban vagy teflonserpenyőben az olajon erős lángon megpirítjuk, majd szűrőlapáttal papírtörülközőre szedjük.

2. A visszamaradt pecsenyezsírban a hagymát a gyömbérrel fűszerezve 2 percig sütjük. A szójaszószt meg a lekvárt hozzáadva 2 percig a tűzön kevergetjük, hogy a lekvár felolvadjon.

3. A megtisztított borsóhüvelyt, a kétféle répát belerakva, erős lángon 4 percig kevergetve sütjük, majd a húst is visszarakva 1 perc alatt alaposan felmelegítjük. Azonnal, főtt rizs vagy tészta kíséretében kínáljuk.