TOJÁSOS TÉSZTA MARHAHÚSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: séfkés, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, habarás, hámozás, julienre vágás, kimagozás, pirítás, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban vizet forralunk, kissé megsózzuk. Beletesszük a tésztát, és a csomagon szereplő utasításban megadott ideig főzzük. Leszűrjük, s félretéve melegen tartjuk.
2. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, állandó keveréssel 1 percig pirítjuk a kb. 2,5 cm-es csíkokra vágott gyömbért, a hagymát (1. kép), a fokhagymát. Hozzáadjuk az ereitől megfosztott paprikát, a gombát, a húst (2. kép), kevergetve 4 percig pirítjuk, majd fűszerezzük.
3. Összevegyítjük a kukoricalisztet, a sherryt és a szójaszószt egy kis tálban, majd beleöntjük a wokba (3. kép). Beleszórjuk a cukrot és az összes hozzávalót, még 2 percig sütjük folyton keverve.
4. Hozzáadjuk a szójababcsírát, a tésztát és a szezámolajat, 1 percig kevergetve pirítjuk a wokban, majd áttesszük egy tálalóedénybe, és hagymacsíkokkal díszítve kínáljuk.