SERPENYŐS MARHAHÚS BROKKOLIVAL ÉS GYÖMBÉRREL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, kikeverés, pácolás, pirítás
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A pác hozzávalóit tálba öntjük, és belekeverjük a marhahúst. Lefedjük, és 60 percet állni hagyjuk. Közben időnként átkeverjük. A brokkolirózsákat forró vízben fél percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és félretesszük.
2. Egy nagy wokban 1 evőkanál olajat felforrósítunk, és 1 percig kevergetve pirítjuk benne a fokhagymát, a gyömbért és a vöröshagymát. Hozzáadjuk a brokkolit, és ugyanígy sütjük még egy percig, majd kivesszük a wokból, és félretesszük.
3. Tisztára törölt és előmelegített wokban felforrósítjuk a maradék olajat, és kevergetve addig sütjük benne a marhahúst, amíg megváltozik a színe. A brokkolis keveréket visszatesszük, hozzáadjuk a sót, a szójaszószt, és kevergetve főzzük. Azonnal tálaljuk.