HÁTSZÍN ZÖLDBORSÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, keverve sütés, párolás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg zöldborsó
45 dkg marhahátszín
2 evőkanál olaj
15 dkg feketebabszósz
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
½ fej kínai kel
Elkészítés:
1. A marhahátszínt éles késsel vékony csíkokra vágjuk (1. kép).
2. Wokban olajat forrósítunk.
3. Beletesszük a marhahátszínt és 3-5 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).
4. A hagymát meghámozzuk és éles késsel vékonyan felszeleteljük (3. kép).
5. A hagymát, a zúzott fokhagymát és a friss vagy fagyasztott zöldborsót a wokba tesszük. További 5 percig kevergetve pirítjuk.
6. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt, majd 1 perc múlva a feketebabmártást is. 2 percig főzzük.
7. A zöldborsós hátszínt előmelegített tálba halmozzuk. Főtt rizzsel körítjük.
Kínai kel ma már sok piacon kapható, elsősorban ősszel. Áprilisban-májusban jelenik meg az új kínai kel. Ha nincs, kelkáposzta zsenge leveleit használhatjuk helyette.
Ha van, a darabos feketebabmártást válassza, jobb az állaga.