BÉLSZÍNCSÍKOK PAPRIKÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, habarás, hámozás, hevítés, keverve sütés, kikeverés, kimagozás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg marhabélszín
1 db húsos zöldpaprika
1 db paradicsompaprika
¼ kiskanál őrölt bors
1 db húsleveskocka
1 dl víz
2 kiskanál kukoricakeményítő
1 fej vöröshagyma
2 kiskanál szójaszósz
1 kiskanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma

Elkészítés:

1. A hagymát cikkekre vágjuk. A kicsumázott kétféle paprikát nagy kockákra szabjuk. A leveskockát a vízbe morzsoljuk, és a keményítővel simára keverve szójaszósszal meg cukorral ízesítjük.

2. Wokban vagy teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat megforrósítunk, és a fokhagymát, a paprikát, a borsot meg a hagymacikkeket kevergetve, nagy lángon 1 percig sütjük benne. Szűrőlapáttal tálra szedjük.

3. A másik kanál olajat a serpenyőben megforrósítjuk, és a csíkokra vágott húst 2 perc alatt szép pirosra sütjük rajta. Megborsozzuk, és a keményítős mártással meg a zöld félével együtt kevergetve besűrítjük.

Az olajat mindig forrósítsuk meg, ha húst sütünk benne, mert így a húsnak szép piros kérge lesz, és a benne lévő zamatos levet megőrzi.