THAI MARHARAGU Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, kikeverés, kimagozás, pirítás, préselés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg metélt tészta
40 dkg marhabélszín
2 evőkanál olaj
1 db hegyes, csíkokra vágott csípős paprika
2 gerezd fokhagyma
½ dl citromlé
2 evőkanál enyhe chiliszósz
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál friss, összevágott koriander
2 evőkanál összevágott mentalevél
40 dkg paraj

vagy

40 dkg mángold
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

2. A húst a rostjaira merőlegesen vékony, hosszú csíkokra vágjuk.

3. A húst az olaj felén wokban vagy teflonserpenyőben erős lángon megpirítjuk, de nem sütjük át teljesen. Papírtörülközőre terítve leitatjuk.

4. A maradék olajat ugyanebbe a serpenyőbe öntjük, és a paprikát meg a fokhagymát beletéve 1 percig sütjük. A félbe vagy négyfelé vágott vöröshagymát és az újhagymát hozzáadjuk, és erős lángon 2 percig sütjük.

5. A citromlével, a chilimártással, a halmártással, a korianderrel és a mentával ízesítjük. A húst meg a tésztát beleforgatjuk, és néhány percig együtt sütjük.

A húst több, kisebb adagban kell sütni. Ha túl sok kerül az edénybe, levet ereszt, és szívóssá válik.
A mángold a parajhoz hasonló zöldféle, de az íze nem olyan erőteljes.