THAI MARHARAGU Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, kikeverés, kimagozás, pirítás, préselés, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2. A húst a rostjaira merőlegesen vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
3. A húst az olaj felén wokban vagy teflonserpenyőben erős lángon megpirítjuk, de nem sütjük át teljesen. Papírtörülközőre terítve leitatjuk.
4. A maradék olajat ugyanebbe a serpenyőbe öntjük, és a paprikát meg a fokhagymát beletéve 1 percig sütjük. A félbe vagy négyfelé vágott vöröshagymát és az újhagymát hozzáadjuk, és erős lángon 2 percig sütjük.
5. A citromlével, a chilimártással, a halmártással, a korianderrel és a mentával ízesítjük. A húst meg a tésztát beleforgatjuk, és néhány percig együtt sütjük.