ZÖLDSÉGSALÁTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, keverve sütés, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Wokban felforrósítjuk az olajat, és 3-4 percig sütjük benne a kockára vágott tofut, amíg minden oldala megbarnul. A tofut kivesszük az olajból, és konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a zsiradékot.
2. A forró olajba beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépát, majd a többi zöldséget, a babcsíra kivételével.
2-3 percig keverve sütjük. Ezután beletesszük a babcsírát is, majd belekeverjük a currykrémet, a szójaszószt, az ecetet, a cukrot és a bazsalikomlevelet. Fél percig sütjük.
3. A tésztát 2-3 percre forró vízbe vagy alaplébe áztatjuk (a csomagoláson lévő útmutató szerint), vagy amíg megpuhul. Utána alaposan lecsepegtetjük.
4. A zöldségeket a tésztára halmozzuk, a tetejére tesszük a tofukockákat. Ízlés szerint bazsalikomlevéllel díszítjük.