THAI BURGONYATÁL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: fazék, fokhagymaprés, kés, szűrő, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 evőkanál kókusztej
4 nagyobb burgonya
2 evőkanál olaj
2 szál korianderzöld
2 teáskanál zöldcitromlé
1 db 2 cm-es fenyérfű
2 gerezd fokhagyma
1 db piros chilipaprika
1 csomó újhagyma
1 db cukkini
1 szál sárgarépa
1 db piros húsú paprika
1 db zöldpaprika
ízlés szerint reszelt zöldcitromhéj
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A paprikákat kockára, a sárgarépát és a cukkinit vékony hasábokra vágjuk. Az újhagymát hosszában félbevágjuk. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük.

2. Az olajat wokban vagy nagy serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a burgonyát, a paprikát és a chilit, a sárgarépát, a cukkinit és a zúzott fokhagymát. Gyakori keverés mellett 3 percig pirítjuk (1. kép).

3. Hozzáadjuk az újhagymát (2. kép), a felaprított fenyérfüvet, a zöldcitrom levét és reszelt héját. Felöntjük a kókusztejjel és 5 percig pároljuk.

4. Frissen vágott korianderzölddel megszórva tálaljuk (3. kép).

Más összeállításban is hamisítatlan thai jellegzetességet kapunk. Paprika helyett zöldhüvelyű babot és zöldborsót is vehetünk.
Ügyeljünk arra, hogy az első lépésben ne főzzük puhára a burgonyát, különben a további párolás és kevergetés során szétesik.