KÓKUSZOS THAI ZÖLDSÉG Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, hámozás, hevítés, keverve sütés, kimagozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg zöldbab
15 dkg karfiolrózsa
2 szál zeleri
40 dkg reszelt sütőtök
2 dl kókusztej
1 evőkanál friss, összevágott koriander
1 evőkanál enyhe chiliszósz
1 evőkanál olaj
2 kisebb fej cikkekre vágott vöröshagyma
1 kiskanál őrölt kömény
1 db kockára vágott paradicsompaprika
2 dl víz
1 db húsleveskocka

Elkészítés:

1. Az olajat wokban vagy teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a hagymát meg a köményt 2 percig pirítjuk benne.

2. A karfiolt beleforgatva erős lángon 2 percig sütjük. Utána a paprikát, az átlósan felszeletelt zelerit és a tököt beletesszük, és még 2 percig erős lángon kevergetjük, hogy a zöldféle puhulni kezdjen.

3. Kókusztejjel felengedjük, és a vizet, a húsleveskockát meg a chilimártást is hozzáadva fedő nélkül 8 percig pároljuk.

4. A bab két végét lecsípjük, majd félbevágjuk, a serpenyőbe rakjuk. 2 percig, ha kell, még tovább puhítjuk. Azonnal, párolt rizzsel tálaljuk.

Ha nincs kókusztejünk, keverjünk 2 evőkanál kókuszreszeléket tehéntejbe.