SPAGETTI BOTTARGÁVAL ÉS CITROMMAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg bottarga
1 db citrom
50 dkg spagetti
6 dkg vaj
½ csokor friss majoránna
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
1 dl zöldségalaplé
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A citrom héját nagyon vékonyan, spirál alakban levágjuk (csak a sárga részt). Forró vízbe tesszük, 2 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, és nagyon vékonyan felszeleteljük.

2. A citrom húsát vékony cikkekre vágjuk.

3. Serpenyőben vajat forrósítunk és beletesszük a szárított ikrát. Felöntjük a levessel és 5 percig főzzük.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Leszűrjük, a serpenyőbe öntjük, majd hozzáadjuk a leöblített kapribogyót, a citrom héját és húsát, valamint a friss majoránnát. Összemelegítjük és melegen tálaljuk.

ZÖLDSÉGERŐLEVES

1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 db babérlevél
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint só

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.