SAJTOS-SONKÁS KENYÉR Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fakanál, kés, keverőtál, konyhai mérleg, reszelő, sütő, sütőforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 1 egész (6 főre)
Elkészítés:
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy kisméretű, hosszúkás sütőformát.
2. A lisztet, a sót és a sütőport tálba tesszük.
3. A vajat kézzel beledolgozzuk a lisztes keverékbe, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Majd belekeverjük a sajtot és a sonkát (1. kép).
4. A tojást és a tejet (2. kép) jól összevegyítjük a száraz hozzávalókkal (3. kép).
5. A kész tésztát az előkészített formába töltjük.
6. Végül 180 °C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük, amíg jól fel nem emelkedett.
7. A kész kenyeret egy kis ideig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük. Vastagra szeletelve tálaljuk.