TÖLTÖTT PAPRIKA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: csontozókés, habverő, húsdaráló, keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, forralás, főzés, kicsontozás, kikeverés, kimagozás, rántás, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
A megmosott paprikák belsejét kivágjuk.
A csontról lefejtett húst a bőrével és a szalonnával együtt ledaráljuk és összekeverjük a forró vízben megmosott rizzsel, a tojással, a sóval, a fűszerekkel és 3 evőkanál vízzel.
Megtöltjük vele lazán a paprikát. Ha marad még töltelék, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Széles lábosba lerakjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a leveskockát és egy kevés fűszert.
Takarékon kb. 40 percig főzzük.
A paradicsompürét összekeverjük 2 evőkanál olajos rántással, egy kevés vízzel és összeforraljuk az étellel. Kicsit cukrozzuk, s ha szükséges még utánasózzuk.