TÉSZTARAKOTTAS HÁROMFÉLE SAJTTAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, reszelő, sajtkés, sütő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kikeverés, lerakás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk.
2. Egy nagy lábosban vizet forralunk, enyhén megsózzuk. Beletesszük a penne tésztát és az olívaolajat, majd addig főzzük, amíg éppen megpuhul, de elég kemény, hogy harapni lehessen (al dente). A tésztát leszűrjük, félretesszük, és melegen tartjuk.
3. A tojást beledolgozzuk a ricotta sajtba (1. kép), s ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. A tészta felét a sütőedény aljára terítjük, és befedjük a bazsalikomlevél felével (2. kép).
5. Rákanalazzuk a ricotta sajtkeverék felét (3. kép), megszórjuk a reszelt mozzarella felével, és ezt a réteget is befedjük bazsalikomlevéllel. A tészta másik felét szétterítjük rajta, majd rásimítjuk a megmaradt mozzarellát Végül megszórjuk a reszelt parmezánnal.
6. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz és a sajt megolvad. Bazsalikomlevéllel díszítjük a tetejét – ha úgy kívánjuk-, és melegen tálaljuk.