MARHAHÚSROLÁD MORTADELLÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hústű, keverőtál, sajtkés, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet fontina sajt
8 szelet mortadella
8 szelet 10 dkg-os marhasteak
2 evőkanál vaj
8 szelet baconszalonna
vagy
8 szelet pancetta
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A steakekre 1-1 szelet mortadellát és sajtot teszünk. Feltekerjük, majd beborítjuk a pancettával vagy baconnal. Fogpiszkálóval rögzítjük.
2. A vajat egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük.
3. A húsroládokat gyakori forgatás mellett, 8-10 perc alatt megsütjük. Sózzuk. Forrón tálaljuk.