BOROS MARHA BAMBUSZRÜGGYEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, julienre vágás, keverve sütés, kikeverés, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A húst éles késsel vékony csíkokra vágjuk.
2. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a bélszínt és a felszeletelt hagymát. 4-5 percig kevergetve pirítjuk (1. kép).
3. A cukkinit ferdén felszeleteljük (2. kép).
4. A wokba tesszük a csíkokra vágott piros húsú paprikát, a karikára vágott sárgarépát és a cukkinit (3. kép). 5 percig kevergetve pirítjuk.
5. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt, a szójababcsírát és a lecsöpögtetett bambuszrügyet. 2-3 percig főzzük.
6. Megszórjuk a kesudióval.
7. A mártáshoz tálban összekeverjük a fehérbort a szójaszósszal, a kukoricaliszttel, a paradicsompürével és a zúzott fokhagymával. Őrölt gyömbérrel ízesítjük és a wokba öntjük. Jól összekeverjük, majd 2-3 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
8. A boros marhát előmelegített tálba halmozzuk és forrón tálaljuk.