ZÖLDSÉGES PIZZA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 1 darab (30 centiméteres)
Elkészítés:
1. Az élesztőt, a cukrot 1,25 dl meleg vízben felfuttatjuk. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a maradék meleg vizet. Rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztacipót kiolajozott tálba rakjuk, konyharuhával letakarjuk, majd 45 percig meleg helyen kelesztjük.
2. Kissé lisztezett deszkán 10 percig gyúrjuk. Az edénybe visszarakjuk, ismét letakarjuk és további 45 percig kelesztjük.
3. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kiolajozunk egy 30 centiméteres pizzasütőt.
4. A padlizsánt, a petrezselymet, a fokhagymát olajon, közepes tűzön világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, 7 percig együtt pároljuk.
5. A tésztát a serpenyőbe simítjuk. Rárakjuk a zöldségkeveréket, a sajtot, az olajbogyót és a paradicsomot. Meglocsoljuk a maradék olajjal, végül 20-25 percig sütjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.