RIZOTTÓ PARASZTOSAN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap lábosba tesszük, hozzáadjuk a csíkokra vágott erdélyi szalonna felét és felöntjük a levessel.
2. Fedő alatt körülbelül 60 perc alatt megfőzzük. Közben a maradék szalonnát és a húsos szalonnát vastag falú lábosban megpirítjuk.
3. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk. A hőmérsékletet közepesre emeljük, a lábosba szórjuk a rizst, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
4. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a bab főzővizével, egyszerre körülbelül fél pohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük, amíg a levest a rizs magába nem szívja. Végül belekeverjük a babot is. A teljes puhulási idő 15-18 perc. Sóval, borssal és reszelt parmezánnal ízesítjük.