CALABRIAI RIZOTTÓ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A zsiradékot olvasszuk fel egy edényben, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát.
2. Adjuk hozzá az apró kockákra vagdalt csirkemellet, és addig pirítsuk, míg színét minden oldalán el nem veszti.
3. Tegyük bele a megtisztított, megmosott, apró kockákra vágott paprikát, és kicsit dinszteljük vele.
4. Töltsük bele a kerek szemű rizst, és rövid ideig pirítsuk vele.
5. Keverjük simára a vörösbort a pirospaprikával, a curryvel meg a paradicsompürével, és öntsük a rizshez.
6. Tegyük bele a megtisztított, megmosott, finomra metélt rozmaringot.
7. Öntsük fel 2 csésze jól fűszerezett húslevessel, majd fedő nélkül, közepes lángon főzzük.
8. Gyakran keverjük meg, és apránként töltsük hozzá a maradék levest. A rizottó kb. 18-20 perc alatt készül el.
9. Adjuk hozzá a lecsepegtetett zöldborsót, ízesítsük sóval, borssal, melegítsük fel és tálaljuk.