OLASZ CSOKOLÁDÉTORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mikrohullámú készülék, sütőpapír, tortaforma, tortakarima
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, dermesztés, gőzölés, hűtés, kerek sütőforma bélelése papírral, kimagozás, törés
Adag: 1 tortaforma
Elkészítés:
1. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát kikenünk, és az alját meg az oldalát sütőpapírral kibéleljük.
2. A csokoládét a vajjal gőzön vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, simára keverjük.
3. Langyosra hűtve a tojásokkal habosra verjük, majd a vegyes szárított gyümölccsel (őszi- és sárgabarack, datolya, szilva), az összetördelt piskótával meg a mogyoróval összedolgozzuk. A formába töltve 5 óráig a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
4. Cikkekre vágva fagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk.