KÓKUSZOS CSIRKE ANANÁSSZAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: botmixer, citromnyomó, csontozókés, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, hámozás, hevítés, kicsontozás, kikeverés, kimagozás, pirítás, préselés, szűrés, turmixolás
Adag: 4-6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A wokban vagy egy nagy serpenyőben alacsony tűzön az olajat felmelegítjük. A hagymát, kaliforniai paprikát, currykrémet, fokhagymát, gyömbért, édes paprikát, kurkumát és kesudiót 2 perc pirítjuk, amíg az illatok felszállnak. A tűzről félrehúzzuk, belekeverjük az ananászlevet.
2. A tűzre visszatéve belekeverjük a curry- és babérlevelet, szójaszószt, cukrot. Beleöntjük a kókusztejet. Felforraljuk, 15 percig, amíg harmadára besűrűsödik, gyöngyöztetjük.
3. Félrehúzzuk a tűzről. Kissé hagyjuk hűlni. A curry- és babérlevelet kidobjuk. A hozzávalókat botmixerrel pépesítjük.
4. Belekeverjük a csirkeszeleteket, a bambuszrügyet, a paradicsomot. Visszarakjuk a tűzre és alacsony hőfokon körülbelül 15 percig, amíg a csirke megpuhul, főzzük.
5. A frissen főtt basmati rizst tálalóedénybe rakjuk, erre az ágyra helyezzük az illatos csirkét.
6. A lime-levet, ananászkockát és koriandert botmixerrel kissé pépesítjük, sózzuk. A csirke tetejére kanalazzuk. Azonnal tálaljuk.