NÉGERFÁNK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, muffinsütő, reszelő, sütő
Eljárások: kevert tészta kikeverése, kikeverés, muffin kiemelése a formából, muffinforma előkészítése sütéshez, préselés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 1 tepsi (16 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag kakaós süteménypor
3 és fél dl tej
2 evőkanál olaj
2 evőkanál reszelt narancshéj
A bevonathoz:
1 evőkanál kakaó
2 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
6 dkg vaj
6 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy mélyedésekkel ellátott tepsi 16 üregébe 1-1 sütőpapírhüvelyt ültetünk. A süteményport a tejjel, az olajjal meg a narancshéjjal habosra keverjük, és a formákba kanalazzuk.

2. A sütőbe tolva 15 percig sütjük, 5 percig a formában pihentetjük, majd a papírformával együtt rácsra átrakjuk, kihűtjük.

3. A bevonathoz a vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kakaóval és a narancslével alaposan felverjük. A kihűlt kis süteményeket bevonjuk vele, és kisebb darabokra vágott csokoládés narancshéjjal is díszíthetjük.

Sütőpapírhüvelyt nagyobb papírkereskedésekben vásárolhatnunk. Kevesebbet kell mosogatni, ha ebben sütjük a fánkokat, mert ebben is rakjuk tálra, csak a tányéron bontjuk le a süteményről.