DUPLACSOKIS MUFFIN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, muffin sütőforma, sütő, szita, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, habverés, kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 4 főre (12 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg kakaópor
18 dkg apróra darabolt fehér csokoládé
20 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
12 dkg nádcukor
2 nagyobb tojás
2 dl tej
1 dl mogyoróolaj

vagy

1 dl napraforgóolaj
A meghintéshez:
kevés kakaópor

Elkészítés:

1. A muffin sütőforma mélyedéseibe 12 papír sütőformát teszünk.

2. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a fahéjat nagy Keverőtálba szitáljuk. Belekeverjük a cukrot és a fehér csokoládéból 12 dkg-ot.

3. Külön tálban habverővel a tojást az olajjal habosra verjük, apránként hozzáöntve a tejet is. A liszttel összekeverjük, de csak annyira, hogy éppen elegyedjen. A papírformákat egyenlően, kb. a háromnegyedükig megtöltjük a tésztával. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép magasra és ruganyosra sütjük. A sütőformában hagyjuk 2 percig, majd rácsra tesszük, hogy teljesen kihűlhessen.

4. A megmaradt csokoládét hőálló edénybe tesszük, majd egy lábos gyengén forrásban levő víz fölött megolvasztjuk. A muffinokra csorgatjuk. Hagyjuk megszilárdulni, majd tálalás előtt meghintjük egy kevés kakaóval.