MAZSOLÁS NARANCSOS KUGLÓF Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 55 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, kuglófsütő, léfacsaró, reszelő, sütő
Eljárások: kevert tészta kikeverése, préselés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 1 sütőforma

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg összevágott mazsola
1 evőkanál reszelt narancshéj
¾ dl frissen préselt/facsart narancslé
15 dkg rétesliszt
½ csomag sütőpor
¼ kiskanál szódabikarbóna
23 dkg barna cukor
12 dkg olvasztott vaj
2 és fél dl joghurt
2 db simára kevert tojás
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A kétféle lisztet a szódával tálban összekeverjük.

2. A cukrot, a mazsolát és a reszelt citromhéjat belekeverjük, majd fakanállal a narancslevet, a vajat,

a joghurtot és a tojásokat is beledolgozzuk.

3. A tésztát az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk. 35 percig sütjük, majd beleszúrt tűvel vagy fogvájóval ellenőrizzük, hogy átsült-e. A formában még 3 percig pihentetjük, mielőtt a széleit meglazítva rácsra borítjuk. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.