SÁRGABARACKOS-CSOKOLÁDÉS KEKSZ Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, szita, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 2 tepsi (12 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg darabolt aszalt sárgabarack
12 dkg apróra darabolt étcsokoládé
9 dkg puha vaj
2 evőkanál nádcukor
6 dkg világosbarna cukor
½ teáskanál vaníliaaroma
1 db felvert tojás
18 dkg liszt
másfél teáskanál sütőpor
A kikenéshez:
igény szerint puha vaj

Elkészítés:

1. A vajat, a barna cukrot és a nádcukrot habosra keverjük. Apránként beleöntjük a tojást, és tovább keverjük.

2. Hozzáadjuk az átszitált lisztet a sütőporral, majd a csokoládét és a sárgabarackot.

3. Két kivajazott tepsire egymástól kellő távolságra evőkanálnyi mennyiségeket halmozunk a tésztából. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még puha a tészta. A kekszeket 2 percig a tepsin pihentetjük, majd fémrácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.